| در سال 2020، میرا سودا، نویسنده و آشپز شناخته شده، چند مکعب کاری ژاپنی را به عنوان هدیه کریسمس در جوراب همسرش قرار داد. هدیه ای که به گفته ی او زندگی شان را به دو بخش تقسیم کرد: قبل از مکعب های کاری و بعد از آن. این مکعب ها به سرعت به یکی از اجزای ثابت آشپزخانه شان تبدیل شدند و همسرش آن ها را در سفرهای کمپینگ و دوچرخه سواری همراه خود می برد. سودا می گوید هرچند گاهی وقت دارد که سس کاری خانگی تهیه و فریز کند، اما در روزهای شلوغ، این غذا انتخاب محبوبشان است؛ ترکیبی ساده، سریع و در عین حال شیک، به ویژه با زرده ی تخم مرغ خوابانده شده در سس سویا که جلوه ای رنگی و مجلل به بشقاب می بخشد. مواد لازم برای 4 نفر: - 4 قاشق غذاخوری سس سویا + 1 قاشق اضافه - 4 قاشق غذاخوری میرین (چاشنی شیرین ژاپنی) - 4 عدد زرده تخم مرغ (اختیاری) - 350 گرم برنج دانه کوتاه - ½ قاشق چای خوری نمک - 4 قاشق غذاخوری روغن - 1 عدد پیاز قهوه ای، ورقه شده - 150 گرم قارچ، ورقه شده - 2 عدد هویج (200 گرم)، ریز خردشده - 300 گرم لوبیا سبز، خردشده به قطعات 1.5 سانتی متری - 4 مکعب کاری ژاپنی ملایم، خردشده - 10 گرم پیازچه تازه، ریز خردشده طرز تهیه: 1. در یک کاسه کوچک، سس سویا و میرین را مخلوط کرده و زرده های تخم مرغ را به آرامی داخل آن قرار دهید تا مزه دار شوند. 2. برنج را با 490 میلی لیتر آب سرد و نمک در قابلمه بریزید، درب آن را گذاشته و بجوشانید. سپس حرارت را کم کرده و 10 دقیقه بپزید. پس از آن، قابلمه را از روی حرارت بردارید و درب آن را بسته نگه دارید. 3. در یک ماهیتابه بزرگ با درب، روغن را روی حرارت متوسط تا زیاد گرم کنید. پیاز را اضافه کرده و 5 دقیقه تفت دهید تا نرم شود. سپس قارچ را اضافه کرده و 5 دقیقه دیگر تفت دهید. هویج، یک قاشق اضافه سس سویا و 5 قاشق آب را اضافه کرده، درب را گذاشته و 5 دقیقه دیگر بپزید. لوبیا را اضافه کرده و 4 دقیقه دیگر با درب بپزید. 4. مکعب های کاری را اضافه کرده و هم بزنید تا کاملاً حل شوند. سپس برنج پخته شده را به ماهیتابه اضافه کرده و 6 تا 8 دقیقه دیگر هم بزنید تا مواد کاملاً ترکیب شوند. 5. یک چهارم از برنج را در کاسه ای بریزید، فشار دهید و سپس روی بشقاب برگردانید. برای هر وعده همین کار را تکرار کنید. با پشت قاشق، فرورفتگی کوچکی روی هر قالب برنج ایجاد کرده و زرده های مارینه شده را روی آن قرار دهید. در پایان، با پیازچه تازه تزیین کرده و سرو کنید. نکات تکمیلی: - برای تهیه نسخه ی گیاهی، زرده تخم مرغ را حذف کنید. - سفیده های تخم مرغ را دور نریزید؛ آن ها را در کیسه ی زیپ دار در یخچال یا فریزر نگه دارید و برای تهیه ی مرنگ استفاده کنید. |